zaterdag 10 maart 2012

De machine van het UWV

>Input: In oktober stuur ik een brief dat ik afgestudeerd ben, dat ik graag aan het werk wil en dat ik daar graag hulp bij wil van de uitkeringsinstantie.

>Verwerking: Ik krijg te horen dat het UWV druk is en dat ik moet wachten tot ze contact met mij opnemen. Geen leuk bericht, want ik ben jong en enthousiast, maargoed, dat doe ik netjes.

>Output: Vijf maanden later neem ik nog eens contact op en krijg ik het bericht dat in de aantekeningen van het UWV staat dat ik niet graag aan het werk wil en dat er daarom geen contact met me op is genomen.

Snapt u nog hoe dit werkt? Ik niet namelijk. Ondertussen ben ik natuurlijk niet letterlijk aan het 'wachten' geweest. Ik werk namelijk al! Het enige wat nog rest is het vinden van een betaalde baan die bij me past. En dat is echt geen kwestie van willen, want werken, dat zou ik het allerliefst willen op dit moment! Maar als je twee keer in de week nog misselijk van een nacht migraine op de fiets stapt, dan moet je concluderen dat er ook een factor 'kunnen' in het spel is. Nu hopen dat zoiets ook duidelijk te maken is aan een machine...

2 opmerkingen:

 1. Ha Anne,
  Wat geniet ik toch steeds van jouw stukjes! Ik ben zo blij dat Jolein mij op jouw blog attent heeft gemaakt! Ik ben haar moeder, trouwens. Je beschrijft alles zo lekker kort en pittig en ik herken ook zo veel. Ik heb zelf ook geen bonuskaart van AH (haha)....
  Was het etentje vrijdag gezellig?
  Groeten van Anneke van der Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anneke,

  Ik hoorde al dat je mijn blog leest. Leuk! Bedankt voor je complimenten. Het etentje was heel gezellig.

  Groetjes Aspergermeisje

  BeantwoordenVerwijderen